Overgang

September 30, 2012 in 2012-2013

Jaja, het voorbije weekend is uw geliefde leiding op leidingsweekend geweest en vandaag was het overgang! Dit wil zeggen dat er nogal wat veranderingen in onze chiro zijn gebeurd: er is nieuwe oudleiding, sommigen zitten nu in een nieuwe groep en iedereen heeft nieuwe leiding.
Eerst en vooral verlaat Pieter na 7 lange jaren leider te zijn onze gelederen. Hij maakt nu officieel deel uit van onze oudleiding.

Dan nog een belangrijke aanpassing voor het komende jaar: de tito’s en keti’s bestaan niet meer. Voor het komende jaar zijn deze twee groepen samengevoegd als de TITO-KETI’S (origineel he..). Aangezien blauw en rood samen paars wordt, is de kleur van deze groep ook paars.

En dan het spannendste van dit alles, de nieuwe leidingsverdeling:
Speelclub: Aurélie en Lynn
Rakwi: Anke V. en Katrien
Tito-keti: Anke M., Brecht en Hanne
Aspi: Luur, Sien en Thomas

Het belooft alvast een geniaal jaar te worden! Tot zondag!
Anke², Aurélie, Brecht, Hanne, Katrien, Luur, Lynn, Sien en Thomas

Hofstade

September 24, 2012 in 2012-2013

Dag iedereen!

Het is bijna zover, het jeugdsportfestival te Hofstade! Op zondag 7 oktober, worden de rakwi’s, tito’s, keti’s en aspi’s om 9u30 verwacht aan de parking aan de bres. Vandaar vertrekken we in het gezelschap van nog andere chiro’s en scouts (boe!) met de bus naar Hofstade. Daar hebben we een ganse dag de keus uit allemaal zotte activiteiten en sporten die je nog nooit hebt gedaan! En als klap op de vuurpijl hebben we als afsluiter nog een concert van School is cool!

Wat mee te nemen?
Reservekleren (want het kan wel eens gebeuren dat je nat wordt), 5 euro (inschrijvingsgeld) en boterhammen (een mens moet ‘s middags kunnen eten he)
Wanneer zijn we terug?
Normaal gezien zal de bus terugkomen om 19u aan de bres
Ik ben een speelclubber, wat moet ik doen? Geen zorgen, voor de speelclub is het gewoon van 14u-18u chiro

Dat was het ongeveer, tot dan!
Anke², Aurélie, Brecht, Hanne, Luur, Lynn,Pieter, Sien en Thomas

Openstratendag

September 10, 2012 in 2012-2013

Zoals al eerder gezegd is het op zondag 16 september openstratendag!

Openstratendag??Wat is dat nu weeral?
Openstratendag is een dag waarop centrum Halle is afgesloten voor  alle auto’s. In plaats daarvan staan er verschillende standjes met allemaal leuke spelletjes zoals: springkastelen, een whipe-out, bakklimmen, death-ride vanaf de basiliek,… Dit alles wordt dan afgesloten met nog een optreden op het Possozplein.

Keicool! Waar en wanneer moet ik zijn?
Op zondag 16 september, afspraak om 13u30 aan de chirolokalen. Jullie ouders kunnen jullie om 18u30 weer oppikken aan de basiliek.

Wij kunnen alvast niet meer wachten: tot dan!

Het jaarthema

September 5, 2012 in 2012-2013

Dit werkjaar zal er eentje zijn dat we nog lang zullen ruiken. Met het jaarthema ‘Goestink’ zetten we ons engagement in de verf: al het zweet dat jij en duizenden anderen in de Chiro steken. Vrijwillige inzet, zonder iets terug te vragen. Puur omdat je daar goesting in hebt. Da’s supersjiek! Want door jouw beestig enthousiasme krijgen andere mensen ook die Chiromicrobe te pakken.

Daarom zetten we dit jaar iedereen die goe stinkt voor de Chiro in de schijnwerpers. Want jullie werk geeft die drive aan de Chiro. En door jullie inzet besmetten we onze buren met de Chirogeur, zodat ook zij goesting krijgen om zich vrijwillig in te zetten. Stank je wel, jongens en meisjes!

Met het jaarthema ‘Goestink’ hebben we voor iedereen drie to do’s:

1. Chiro doe je met Goestink!

De Chiro draait op goesting. Waarom doe je het anders? Daarom: amuseer je, breng mensen samen, maak je activiteiten grootser en sjieker, haal alles uit de kast voor een superoriginele Chironamiddag, ga de straat op met je leden en maak iedereen jaloers met jullie teamspirit. Want de Chiro is het waard!

2. Moedig anderen aan om ook te zweten!

Laat je Goestink niet steken binnen de muren van je Chirolokaal. Goesting zien doet goesting krijgen, dus toon hoe het moet en geef anderen goesting om zich ook vrijwillig in te zetten. Verkoop latjes voor het goede doel, werk mee aan de openstraatdag van de gemeente, poets de straten met je afdeling, enz. Ik vrijwillig, jij vrijwilligt, iedereen zou moeten vrijwilligen!

3. Zeg het vaak, gemeend en ferm: bedankt!

Verbonder, jeugdrader, afvalverantwoordelijke, commissievoorzitster, cursusbegeleider, leidster, aspi, VB, proost, kookouder, ouder: allemaal maken we de Chiro machtig en prachtig. Da’s niet vanzelfsprekend! Niet alle mama’s, lieven of proffen begrijpen dat je avonden vrij houdt voor de Chiro. Een eenvoudige dankjewel is het enige wat je kunt terugkrijgen. Daarom: geef iedereen een welgemeende dank voor zijn of haar stank!